Kattojen Huollot

Kattavat ratkaisut kaiken kokoisille katoille
Aikaisemmin työmme painottui vahvasti kesään ja kevät- ja syyskauden kausihuoltoihin, mutta rakennusten katot tarvitsevat huolenpitoa myös talvella. Siksi tarjoamme nykyään myös kattavaa kunnossapitoa talven tuiverrukseen. Turvallinen ja ammattitaitoinen lumenpudotus, oli luonnollinen lisä meille, koska kokemusta korkeista kuvakulmista on kertynyt vuosien varrella runsaasti.

Palvelemme mielellämme kaiken kokoisilla katoilla. Olit sitten omakotitalon omistaja tai etsit taloyhtiön katoille remonttia tai huoltoa, me olemme valmiina auttamaan. Olemme huomanneet, että kiinteistöhuoltoyhtiöiden resurssit ovat usein venytetty äärimmilleen ja siksi tahdomme tarjota apua harjan päälle nousemiseen.

Hoidamme kaikenlaiset kattotyöt, kattoremontit, turvallisen lumenpudotuksen, kattopesut, kevät- ja syyskausi huollot, kattokaivojen tai rännien ja vesikourujen puhdistukset, kattopinnoitukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä laajemmat palvelukokonaisuudet kiinteistöhuollon ja taloyhtiöiden tarpeisiin. Ota meihin yhteyttä, niin saat meiltä puoluettoman raportin kattosi kunnosta sekä tarjouksen kattosi huollosta.

  • Tiilikaton pinnoitus

Tiilikatto on erittäin kestävä kattomateriaali. Usein näkee tiilikattoja jotka ovat jopa 50 vuotta vanhoja. Tiili on myös kaunis katemateriaali, mutta se vaatii enemmän huoltoa kuin esim. peltikatto. Ajan myötä orgaaninen kasvusto, ilmansaasteet, auringon uv-säteily ja pakkasrapautuminen kuluttavat tiilen pinnan ja se altistaa tiilen rapautumiselle sekä halkeamiselle. Tiili on huokoinen materiaali ja kun se menettää suojaavan pinnoitteen, vesi imeytyy tiilen huokoiseen rakenteeseen ja altistaa tiilen sammalkasvustolle, mikä johtaa pakkasrapautumiseen ja pahimmassa tapauksessa halkeilulle. Pinnoittamalla kate ajoissa tiilikattopinnoitteella saadaan kulunut tiili suojattua ja toiminta palautettua jopa alkuperäistä paremmaksi. Näin tiilikaton käyttöikää saadaan jatkettua jopa 20 vuodella eteenpäin.

Kuinka tämä tapahtuu?

Pinnoitettava kattopinta pestään liasta ja mahdollista kasvustoista siihen soveltuvalla painepesulaitteistolla. Painepesussa pinta saadaan puhtaaksi ja maalaukselle soveltuvaksi. Pesun jälkeen kate käsitellään levän ja sammaleen kasvun ehkäisemiseksi biohajoavalla sammaleenpoistoaineella. Ennen pinnoitusta katon tulee olla täysin puhdas ja kuiva sekä sään on oltava soveltuva maalaukselle. Pinnoite levitetään pääsääntöisesti korkeapaineruiskulla ja yksityiskohdat pensselillä tai telalla. Ensimmäisessä käsittelyssä kate pohjustetaan ohennetulla pinnoitteella tartunnan varmistamiseksi. Toinen kerros levitetään normaalisti laimentamattomalla pinnoitteella ensimmäisen kerroksen kuivuttua. Näin saadaan jälleen kattoon kaunis ja kestävä suoja pitkäksi aikaa.

Myös pinnoitettu katto vaatii säännöllistä huoltoa ja siksi suosittelemmekin käsittelemään katon biohajoavalla sammaleenpoistoaineella vähintään joka toinen vuosi. Tämän vuoksi kysy lisää meidän tiilikaton huoltosopimuksesta!

  • Tiilikaton Pesu ja suoja-aine käsittely

Mikäli tiilikattosi on kohtalaisen uusi ja sammaleinen, mutta tiilessä on vielä alkuperäistä pinnoitetta hyvin jäljellä, riittää huolto toimenpiteeksi todennäköisesti katteen pesu ja suoja-ainekäsittely. Tämä toimenpide on kustannustehokkain tapa pitää huolta tiilikatostasi.

Mikä on suoja-ainekäsittely?

Suoja-ainekäsittelyssä kattopinta pestään liasta ja mahdollista kasvustoista matalalla paineella ja kuumalla vedellä, rikkomatta tiilen pintaa. Kate käsitellään pesun jälkeen biohajoavalla sammaleenestoaineella levän ja sammaleen kasvun estämiseksi. Tämän jälkeen puhtaalle ja kuivalle kattopinnalle levitetään tiilikatoille tarkoitettu suoja-aine (kylläste), joka muodostaa vettä ja likaa hylkivän mutta hengittävän suojan. Käsittely suojaa tiiltä veden imeytymiseltä, jolloin kasvuston kasvu ja pakkasrapautuminen estyy. Tällä huoltotoimenpiteellä jatkat kattosi elinkaarta ja huoltoväliä taas useilla vuosilla.

Myös käsitelty katto vaatii säännöllistä huoltoa ja siksi suosittelemmekin käsittelemään katon biohajoavalla sammaleenpoistoaineella vähintään joka toinen vuosi. Kysy lisää meidän tiilikaton huoltosopimuksesta!

  • Peltikaton pinnoitus

Pelti on perinteinen ja hyvin pitkäikäinen katemateriaali, mutta Suomen ilmasto-olosuhteet ovat haasteellisia ja näin myös peltikatto vaatii huoltoa ja säännöllistä uudelleenmaalausta. Aurinko, sääolojen vaihtelut sekä jää kuluttavat maalipintaa ja sinkkipintaa, minkä vuoksi vesi pääsee aiheuttamaan tuhoja ja pelti alkaa ruostua. Vaikka pelti olisikin alkanut hieman ruostua, saadaan katto pelastettua oikeilla tuotteilla ja maalauksella. Nykyisillä ruosteenestoaineilla ja maaleilla saadaan mahdolliset ruosteet pysäytettyä ja kate suojattua jopa 10-15 vuodeksi.

Kuinka peltikatto maalataan?

Kaiken tärkein onnistuneen lopputuloksen saamiseksi esikäsittely ja pohjatyöt, sekä oikeat tuotteet. Kate tulee ensiksi puhdistaa painepesulla sekä tarkoitukseen soveltuvalla pesuaineella. Mahdolliset ruosteet tulee poistaa mekaanisesti ja käsitellä ruosteenestoaineella uudelleen ruostumisen ehkäisemiseksi. Mikäli katossa on vuotokohtia, tulee ne korjata ja vedeneristää soveltuvalla tavalla ennen pinnoitusta. Katto pinnoitetaan peltikattopinnoitteella 1- tai 2 kertaan riippuen maalista ja alustan kunnosta. Oikein suoritettu maalaus suojaa katetta korroosiolta ja sään vaikutuksilta jälleen 10-15 vuotta.

Myös peltikatto vaatii säännöllistä huoltoa ja puhdistusta, joten kysy lisää meidän huoltosopimuksestamme.

  • Mineriittikaton pinnoitus

Mineriittikatto on ominaisuuksiltaan parhaita kattomateriaaleja sen kestävyyden takia. Ajan myötä orgaaninen kasvusto, ilmansaasteet, auringon uv-säteily ja pakkasrapautuminen kuluttavat katteen pinnan ja se altistaa levyn rapautumiselle ja levy halkeaa. Pinnoittamalla kate saadaan jopa uutta vastaavaan kuntoon sekä suojausominaisuuksiltaan että ulkonäöllisesti.

Lähes kaikki mineriittikatot sisältävät asbestia, siksi teemme kaikille mineriitti- ja kuitulevykatoille asbestikartoituksen. Uusi asbestilaki tuli voimaan 2016, joka koskee asbestia sisältävien kattomateriaalien pesua. Katon pesu tulee aina suorittaa asbestityönä, kun pesupaine ylittää 50bar. Mineriittikaton pesussa tuleva jätevesi tulee suodattaa ja jätteet tulee toimittaa kaatopaikalle asbestijätteenä. Etenkin mineriittikatoissa, kuten kaikissa kattomateriaaleissa, pesu on yksi tärkeimmistä työvaiheista työn onnistumisen suhteen. Katemateriaalin tulee olla puhdas ja kuiva sekä soveltuva pinnoitukselle sen onnistumiseksi, siksi pinnoitus ei onnistu ilman kunnollista pesua ja ilman asbestityötä.

Kuinka mineriittikatto pinnoitetaan?

Mineriittikatto pinnoitetaan aina mineriittikatolle soveltuvalla ja jo hyväksi havaitulla ammattilaispuolen pinnoitteella. Ennen käsittelyä ja tarpeen mukaan jo ennen pesua, pahoin rapautuneet tai rikkoutuneet kattolevyt vaihdetaan uusiin. Halkeamat, vuodot ja muut mekaanista korjausta vaativat yksityiskohdat korjataan asianmukaisesti ennen käsittelyä. Puhdas pesty kate maalataan ensin mineriittikattopohjusteella, joka takaa pinnoitteen imeytymisen ja kiinnipysyvyyden. Pohjustettu katto maalataan mineriittikatto pinnoitteella. Pinnoitettu katto suojaa katetta sään vaikutuksilta ja jatkaa katteen elinikää jälleen 10-15 vuotta.

Myös pinnoitettu katto vaatii säännöllistä huoltoa ja siksi suosittelemmekin käsittelemään katon biohajoavalla sammaleenpoistoaineella vähintään joka toinen vuosi. Tämän vuoksi kysy lisää meidän huoltosopimuksesta!

https___www.tilaajavastuu.fi_wp-content_uploads_2015_04_luotettavakumppani_RGB_-jpg-